MARIA TASOVAC

Maria Tasovac, slikar tekstila i modni kreator. Studirala na Akademiji za Primenjenu Umetnost i Dizajn u Parizu, Francuska. Član je ULUPUDSA-sekcija za tekstil i savremeno odevanje u Beogradu. Istaknuti umetnik od 1998. god. Izlagala na više od 80 grupnih izložbi i modnih manifestacija u zemlji i inostranstvu, naročito u Francuskoj. Poslednjih 10 godina redovno učestvuje na Fashion Week-u u Beogradu.

Nedavno izlagala na manifestaciji ’’Moda za poneti“ u organizaciji Kulturnog Fronta, galerija SKC-a, septembar, Beograd. Nagrade: Plaketa ULUPUDS-a za 1989 i 2003 god. Statua Sunce za najkreativniju žensku kolekciju, časopis ANA, Politika 1995. Saradnja sa mnogim ženskim časopisima kao što su Bazar, Grazia, Moda In, Ilustrovana Politika, FAAR, JAT revija itd.Slikar tekstila koji se karakteriše izuzetnim koloritom, specifičnim smislom za estetiku i prepoznatljivim crtežom na svili.

Na ’’Novosadskoj nedelji mode 2008“ Marija Tasovac predstavila se kolekcijom ’’Čaj u Nici“. Kolekcija se sastoji od 10 unikatnih modela (haljina, kompleta i tunika) izvedenih u tehnici slikane svile (guta+anilinske boje). Kolekcija je inspirisana modom i atmosferom šezdesetih i sedamdesetih godina, veoma je avangardna u svojoj stilizaciji, bogat kolorit i neobični kontrasti boja i sam crtež na svili predstavljaju autentičan pečat kreatora. Aksesori poput marama, ešarpi i koktel tašnica su isto tako sastavni deo ove kolekcije.

Marija Tasovac


© 2004-2018 modna agencija "Biznis Model", Novi Sad, Srbija. Sva prava zadržana.